Engineering Manager Safeway (Dordrecht, Netherlands)

You are here

"Een uitdagende functie in de top van het maritieme high-tech segment"

Safeway B.V. maakt deel uit van de Van Aalst Group, een groep van bedrijven welke een toonaangevende rol spelen in de verschillende maritieme marktsegmenten. Sinds 2015 houdt Safeway B.V. zich bezig met de ontwikkeling van een bewegings gecompenseerde loopbrug deze is in 2017 succesvol in de markt geïntroduceerd. Met de nieuwe aandeelhouders NIBC Bank en Havenbedrijf Rotterdam aan boord kan Safeway B.V. haar groei ambities waarmaken: Marktleider worden in de snelgroeiende markt van beweging gecompenseerde loopbruggen die in staat zijn personen en lading op een veilige manier van bewegende schepen naar stilstaande offshore structures zoals bijvoorbeeld windmolens en olieplatforms over te brengen. De gepatenteerde technologie is vooruitstrevend en de operationele feedback is zeer positief. Ons doel is een vloot van dit soort loopbruggen op te bouwen die nieuwe standaarden zet in deze zeer innovatieve en high tech industry waar veiligheid voorop staat.

Het team engineering groeit in professionaliteit en zoekt hierin ondersteuning om verder te groeien. We zijn daarom op zoek naar een:

 

Engineering Manager

Als Engineering Manager ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het ontwerp- en engineeringsproces van onze loopbrug installaties. Je geeft leiding aan een groeiend team van engineers. Uiteraard ben je zelf ook actief in het ontwerp- en engineeringsproces waarmee je niet alleen je uitdagingen als manager van de engineering hebt maar ook zelf dagelijks met de techniek bezig kan blijven.

De engineers werken in team verband en het Safeway team waar je leiding aan gaat geven werkt zij aan zij met het team van engineers voor de overige Van Aalst Group producten. Veel engineering wordt uitbesteed waaronder aan ons dochter bedrijf in Noorwegen. Het correct managen van het uitbesteed werk is tevens onderdeel van de werkzaamheden. 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit het organiseren van de ontwerp-, engineering- en werkvoorbereiding. Als Engineering Manager zie je toe op onze kwaliteitsstandaard en optimalisatie van de engineering.

Profiel:

• Afgeronde HBO/WO opleiding werktuigbouwkunde;

• Ruime ervaring met AutoCad/Solid Works;

• Kennis van maritieme kraantechniek en ontwerpen van geavanceerde installaties

• Ervaring in het coachen van medewerkers;

• Passie voor innovatie;

• Proactief, vindingrijk, resultaatgericht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;

• Goede communicatieve vaardigheden;

• Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden:

• Een uitdaging op het gebied van techniek;

• Een open bedrijfscultuur en een enthousiast team met leuke collega’s;

• Een omgeving waar jouw inbreng wordt gestimuleerd en gewaardeerd;

• Een veelzijdige en zelfstandige functie in een internationale werkomgeving;

• Goede arbeidsvoorwaarden, mogelijkheden tot opleiding;

• Goede begeleiding en training;

• Stabiele, dynamische organisatie met visie en de daadkracht om deze waar te maken.

Contact

Wil jij werken bij een innovatief en sterk groeiende organisatie, gericht op state of the art technology? Bij Safeway staat het gezamenlijke resultaat boven het individuele belang. Er is aandacht voor de mens achter de werknemer en er wordt op een ontspannen manier met elkaar samengewerkt. Een organisatie met perspectief dus!

Voor meer informatie over de functie en ons bedrijf kun je contact opnemen met Cees Zuur, telefoonnummer 078 - 62213404. Je sollicitatie kun je per mail richten aan cz@vanaalstgroup.com

Voor meer informatie over Safeway of Van Aalst Group verwijzen we graag naar http://www.vanaalstgroup.com/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Location

Dordrecht
Netherlands
NL